Dalmacija Split

k'o da ništa nije isto

Nakon stravičnog zločina koji je potresao Split, sablasno je napraviti đir po gradu; U Varošu se još vide tragovi krvi, gore svijeće za ubijene mladiće

k'o da ništa nije isto

Nakon trostrukog ubojstva koje je u subotu Splitu šokiralo građane Splita, život u gradu nastavio se uobičajenim ritmom, no kao podsjetnik na stravičan zločin još u ponedjeljak ujutro bile su vidljive fleke krvi na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici, gdje su propucani Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. 

Maleno vatrogasno vozilo stiglo je tek u poslijepodnevnim satima na mjesto zločina u Varošu isprati jezive prizore, a na lokacijama brutalnog smaknuća mladića građani su zapalili svijeće. 

Pitali smo Splićane boje li se hodati gradom nakon masakra u Varošu: 'Ovo je podbačaj policije i pravosuđa jer kriminalci slobodno šeću gradom!'

 

Iako su još u nedjelju, samo dan nakon nezapamćenog zločina na splitskim ulicama, Riva i centar grada bili puni građana koji su izišli guštati na suncu i omiljenim vikend ritualima, đir po gradu u ponedjeljak je već izgledao prilično sablasno.

Nakon što je završio Advent u Splitu, a kućice su odnešene s Rive, uži centar Splita na trenutke je djelovao kao grad duhova. Zajedno s odlaskom posljednjih većih skupina turista brojni objekti stavili su 'ključ u bravu', na ulicama smo susreli tek rijetke prolaznike, a nemoguće se oteti i dojmu da je čitav grad teško 'ranjen' stravičnim zločinom i tragedijom na koje baš nitko nije mogao ostati ravnodušan. 

 

Naslovnica Split