Sport Hajduk

bilo je posla

Delegat susreta Dinamo - Hajduk napisao je opširan osvrt na utakmicu, ali je propustio naglasiti jednu vrlo važnu stvar

bilo je posla

Derbi između Dinama i Hajduka koji je odigran prošlog petka ostao je zapamćen po velikim bakljadama koje su nam priuštile obje navijačke skupine. Također, igrači Hajduka izašli su na teren s crnim majicama na kojima je pisala poruka: "kontra mraku, konta sili, Hajduk uz navijače protiv represije".

Čeka li Bijele kazna? Hajdukovci majicama stali uz navijače, vodstvo Dinama požalilo se delegatu utakmice

Nogomet plus prenio je osvrt delegata utakmice Ante Vučemilovića, u kojem navodi:

"Temeljem čl. 32 i 54 Propozicija održan je sastanak službenih osoba, predstavnika klubova, rukovoditelja službi i organa uključenih u organizaciju utakmice u 16 sati u plavom salonu stadiona Maksimir. Predstavnici GNK Dinama gospoda Krešimir Antolić i Davor Bukovina izrazili su protest zbog najave predstavnika HNK Hajduka gospodina Krešimira Mikulandre da će igrači ispod trenirki obući crne majice s natpisom “kontra mraku, konta sili” na leđnoj strani i “Hajduk uz navijače protiv represije” na prednjoj strani, a bez prethodne suglasnosti s organizatorom utakmice i povjerenikom za natjecanje HNS-a. U 17:59 minuta održana je minuta šutnje povodom obiklježavanja Dana sjećanja na Vukovar 18.11., a u spomen na sve poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata. Početni udarac izveo je Ivan Lukić Vukovarski branitelj, pukovnik HV-a. Navijačka skupina BBB u 1. minuti dignuta je slika Zdravka Mamića prekrižene glave, u 6. minuti uzvikuju “tovarske pi… i ubij ubij tovara”, od 74. do 84. zapaljeno 67 baklji od kojih je 8 bačeno u teren. Navijačka skupina Torcida od 1. minute uzvikuju “gazi gazi purgere”, u 30. minuti “potpaljujem ja 4 purgera aaa purger viče aaa radujem se ja”, od 60. do 74. zapalili su 30 baklji koje su bačene na atletsku stazu i nije bilo prekida igre, 6 topovskih udara i 2 dimne kutije, u 82. minuti pjevaju “potpaljujem ja 4 purgera aaa purger viče aaa radujem se ja”, u 84. “HNS pederi nogomet ste sjebali”, u 88. minuti digli su transparent “za ligu prvaka prodali ste dušu, na Maksimiru isti vjetrovi pušu-zakon braće".

Zanimljivo je da Vučemilović u svom osvrtu propustio navesti da je u 75. minuti susreta Ivan Bebek nakratko zaustavio igru zbog baklji koje su domaći navijači ubacili u teren. A to je još zanimljivije kada vidimo da izričito navodi da Torcida svojom bakljadom nije izazvala prekid igre.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk