Sport Hajduk

mercato hajduka

Već ga se spominjalo ovog ljeta: je li Gambijac iz druge talijanske lige lijek za jalov napad Bijelih?

mercato hajduka

Lamin Jallow i dalje je na meti Hajduka i to nipošto nije jalova priča.

Napadač iz Gambije, sunarodnjak Hamze Barryja ostaje u žarištu interesa Hajduka sudeći po indiskrecijama, koje se potvrđuju i kroz stupce talijanskih portala što su verzirani za zbivanja na “mercatu”, na tržištu nogu.

Nije još doba prijelaznog roka, ali brzo će, a vijesti ne miruju. Tako se naglašava kako je još uvijek živ interes “bijelih” prema napadaču koji i dalje igra za Salernitanu, u talijanskoj seriji B, drugoj ligi. U osam susreta zabio je četiri pogotka.

Jallowa smo, dakle, spominjali ljetos, međutim u raspravi kako se pojačati u napadu prevagnulo je mišljenje da se angažira Nigerijac Samuel Eduok. No, kako igra Eduok, iz Nigerije se vraćamo Gambiji, Jallow je aktivna priča što se tiče Hajduka. Vrijedi pokušati, premda ima ugovor do 2023. godine, a Transfermarkt ga cijeni na 1,6 milijuna eura.

No, nije ni Transfermarkt nedodirljivo pismo, na primjer glede angažmana Marina Jakoliša pisali su kako se Hajduk isprsio sa 700.000 eura odštete, što nam je bilo sumnjivo, a onda su se nakon nekog vremena popravili na cifru od 100.000 eura.

Nije to bitno, hoćemo reći ako Jallow po transfermarktu vrijedi 1,6 milijuna eura, ništa to ne znači kad krene pregovaranje, razni su uvjeti i ustupci prilikom posuđivanja, sve do kasnijeg eventualnog otkupa, svjedoci smo i nedavne storije s angažmanom vratara Josipa Posavca iz Palerma.

Barry je suigrač Jallowa iz Gambije, možda već na zimu zaigraju zajedno, a Hamza u to ime poptiše i nastavak ugovora s “bijelima”.

Ako mercato, konkretno kolega Alfredo Pedulla iz krugova Salerna najavljuje da je Jallow na meti Hajduka, onda nema razloga da se sumnja na prozirnu reklamu, nego određeni kontakti sigurno postoje.

Kao što Atalanta i Bologna promatraju, redovito skautiraju Adriana Ismajlija, premda Hajduk nema intenciju da ga proda ove zime. No, kako ono mudri kažu: nikad se ne zna.
Jedno je sigurno, neučinkovitost Hajdukova napada ove jeseni usmjerava “bijele” u Poljudu da preispitaju kadrovsko stanje, te se ojačaju na planu efikasnosti.

A tu Lamin Jallow upada u žižu interesa: 18. prosinca imat će 24 godine, visok 185 cm, pozicija jest desno krilo, ali jest i – centarfor!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk