Sport Hajduk

sve čisto

Bebek odlično odradio derbi, jedino je progledao 'kroz prste' Kaliku u završnici utakmice kada ga je trebao isključiti

sve čisto

Bit će ovo jedan od rijetkih derbija u kojima se minimalno spominje suca, u ovom slučaju Ivana Bebeka. Rekordni 15. put dijelio je pravdu Dinamu i Hajduku, ali je ovaj put bio gotovo nevidljiv, što je potvrdio i Oko Sokolovo Mario Strahonja.

Odlično je reagirao kod kaznenog udarca, Marin Leovac je "izbacio ruku" malo je povećao obujam tijela i nepropisno zaustavio loptu na putu prema golu. Nema spora, nakon tog kaznenog udarca Mijo Caktaš je poravnao rezultat.

I samo jedan detalj koji Bebeku ide "na dušu" bunili su se iz dinama, zbog nesportske reakcije požutio je i trener Nenad Bjelica. Anthony Kalik je u 78. minuti nepropisno malo iza centra zaustavio opasnu kontru Dinama koja je mogla na kraju ispasti "4 na 2". Kako je već Kalik imao žuti karton domaći su tražili da sudac Bebek pokaže Hajdukovom Australcu i drugi, te ga isključi iz igre. A to se nije dogodilo.

Ostaje ono "tko zna što bi bilo", do kraja susreta je ostalo 12 minuta, Hajduk je obranio bod. I još jedna činjenica, u dva dvoboja Dinama i Hajduka ove sezone, Modri nisu uspjeli zabiti gol Marinu Ljubiću, jedini u njegovo mreži je nakon nespretne reakcije Ardiana Ismajlija. O tome bi u Dinamu morali razmišljati jer su imali zaista veliki broj odličnih prilika.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk