Sport Hajduk

dojmovi hajdukovog veznjaka

Caktaš se veseli Tudoru: Cijeni mlade igrače, kod njega svi znaju što treba raditi na terenu, bit će dobra priča za klub

dojmovi hajdukovog veznjaka

Mijo Caktaš spada u dvojicu najistaknutijih članova momčadi Hajduka, stavljamo ga u ravan s Filipom Bradarićem, jednog s drugim, teško nam je i promisliti koga bismo izdvojili, oni su kao u paralel-slalomu, poravnati.

Pa kad je Bradarić svoje kazao pred polazak u Tursku, zajedno s kapetanom Josipom Juranovićem, evo s lica mjesta u Beleku, iz hotela Titanic, uz tursku kavu kakvi su dojmovi Hajdukova veznog igrača a golgetera, prvog strijelca lige prošle sezone.

Svima su puna usta hvale novog/starog trenera Igor Tudora, pa u to ime i Caktaš nam je dao svoja iskustva. S Tudorom je već surađivao i rastao u prvom mandatu, veseli se novom činu suradnje:

- Obojica smo puno iskusniji u odnosu na prvi put. Trener Tudor je u međuvremenu radio u nekoliko velikih klubova, u zahtjevnim ligama i to je za sve nas veliki dobitak. Većina nas dosad nije imala priliku radit sa stručnjakom poput njega.

Podsjetio je na svoje početke:

- Kada sam bio na početku svoje karijere trener Tudor mi je kroz razgovore puno pomagao. Cijeni mlade igrače, ima odličan pristup, kod njega svi znaju što trebaju raditi na terenu i mislim da će ovo biti baš dobra priča za cijeli klub.

Dnevni raport iz Turske, kroz preslik sada već iskusnog Caktaša glasi ovako:

- Trenutno je najbitnije da smo svi zdravi i volio bih da tako bude do kraja ovih priprema.

Znate onu staru “ovo su najbolje pripreme do sada”. E, pa ta se izlizana, otrcana poštapalica više rabi, ali se zato slobodno može ustvrditi:

- Treninzi su stvarno žestoki, intenzivni, baš onako kakvi trebaju biti na pripremama, sve se radi s balunom. Radi se dvaput dnevno i vjerujem da ćemo rezultate brzo pokazati u utakmicama koje su pred nama i što je još važnije, u nastavku prvenstva.

U Turskoj tradicionalno vladaju idealni uvjeti, vrijeme je odlično, tereni savršeni i tu su svi preduvjeti za dobar rad. Pozor prema mladima, na pripremama se nalazi velik broj mladih nogometaša, mi smo sa svoje strane apsotrofirali Leona Krekovića, nije on jedini, Tudor ih je nekolicinu priključio iz druge momčadi, Caktaš kaže:

- Svi su oni tu s razlogom, zaslužuju bit s nama, mi ćemo im svakako nastojati pomoći, a oni neka upijaju i rade što im trener govori.

Kakve Caktaš sebi postavlja ciljeve?

- Ni prošle godine nisam sebi zadavao posebne ciljeve, a na kraju sam postao najbolji strijelac lige. Bilo bi lijepo ponoviti nešto slično, međutim najbitnije je da u nastavak sezone krenemo pobjedama. Odraditi pripreme kako smo i započeli i to preslikati na prvenstvo. Želimo pobijediti svaku utakmicu, to je teško ispuniti, ali s takvim stavom ćemo ući u nastavak prvenstva – poručuje Caktaš iz Turske.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk